IMG_0068.JPG

Новото Божоле вече е тук и в Kitchen Stories Sofia започнахме да дегустираме първите бутилки от него.
Стартирахме с Georges Duboeuf – прятно, плътно вино, с характерен плодов аромат и “синджир”, който подсказва как ще продължи вечерта в компанията му.

Тъй като някои от нас постят, съчетахме виното с… крекери. Става дума за чудесни солени бисквитки с два вида билки – риган и босилек. Комбинацията се оказа успешна. И тъй като по време на пости не трябва да се прекалява и с виното – на следващия ден решихме да го комбинираме с прекрасна южноафриканска мусака, която вече показахме в профила ни в Instagram.
Традиционното за българската трапеза ястие се среща с родината на Нелсън Мандела, за да добавим към соевата кайма моркови, царевица, грах и внимание – ЦЯЛО шишенце къри. Да, подправката е основен компонент в ястието. И дори да не понасяте пикантни храни – не трябва да се притеснявате.
Основната тема обаче е за божолето. Което, оказа се, чудесно се съчетава и с леки ястия с месо (или в нашия случай – соева кайма).
Следващата ни спирка по пътя на прочутото Божоле е Joseph Drouhin. Как ще го съчетаем и дали ще ни впечатли – следете тук и в профила на Kitchen Stories Sofia в Instagram.