Закуската може да бъде най-важното хранене за деня, но също така е най-голямото предизвикателство. Подготовка за работа е надпревара с времето за повечето от нас, независимо дали сте се успали, тренировката ви продължава по-дълго или сте прекарали твърде дълго под душа, закуска обикновено е последното нещо, за което си мислите. Ето защо ние попитахме седем диетолози, двама лекари и един треньор за здравословните неща, които те приготвят в оживените сутрини. Откраднете си трикове и започнете да закусвате здравословно по-често.

1. Матча латте
Вместо да започвате деня си с кафе на гладно, пригответе си латте с чай матча и кокосово масло. Матча енергизира тялото без да имате нужда от кофеин, а кокосовота масло набавя полезни мазнини и хранителни вещества.

2. Овсени ядки със спанак, домати и лук
Колкото и странно да звучи можете да комбинирате овесените си ядки със стръкчета пресен спанак, нарязани домати и карамелизиран лук. Закуската ще е питателна и нестандартна, а полезните й свойства гарантирани.

3. Боровинково смути
Стартирайте деня си с това смути, като го приготвите от пресни боровинки, неподсладено кокосово мляко и вегански протеин на прах – това ще ви държи в кондиция до обяд.

4. Вечерята за закуска – сьомга или пиле със зеленчуци
Можете да ги приготвите от предишната вечер, а на сутринта просто да ги затоплите. И кой казва, че не можете да закусите със сьомга или пиле!

5. Овесена каша
Можете да приготвите овесена каша с няколко резена ябълка, бадемово масло, една чаена лъжичка семена чиа, поръсете канела или какао. Маслото от бадем и чиа семената стабилизират нивата на кръвната захар, зареждат с протеини и добавят здравословни мазнини, за да се чувствате удовлетворени до обяд.

6. Зелено смути
Това е една от любимите ни рецепти: замразени банани, бадемово или кокосово мляко, тахан, една фурма или сушени смокини, шепа зеле или спанак и канела. Блендирате и се наслжадвате на свежест и вкус, докато дойде време за обяд.

7. Кисело мляко с мюсли
Един класически подход, с който никога няма да сгрешите. Добавете свежи или сушени плодове, ядки и мед.

8. Палачинки от елда с плодове
Палачинките от елда са един изключително здравословен и вкусен старт на деня. Приготвяте като обикновени палачинки, като просто заменяте бялото брашно с брашно от елда. Добавете плодове по избор, мед или кленов сироп.

9. Смути
Ако през лятото замразявате свежи плодове, през есента и зимата ще можете да си приготвяте сутрин много бързо хранително и вкусно смути. Добавете чиа семена, бадемово мляко и просто пасирайте, за да се насладите на вкуса.

10. Пълнозърнест тост с яйце
Яйцето за закуска може да не е само варено, а приготвено на тиган или плоча и е чудесна добавка към филия пълнозърнест хляб.

Източник: mindbodygreen.com
Снимка: wikipedia