Чувствате ли се уморени и подути след всичките въглехидрати, сол, захар и алкохол по време на празниците? Много хора решават да се борят с тези усещания, подлагайки се на екстремни диети, които съвсем не са най-доброто за организма и най-малкото не винаги са ефективни. Така че защо не опитате да прочистите организма си по мек и природосъобразен начин, без да му причинявате излишен стрес като използвате тези пет продукта от природата!

1. Вода

Ако има едно нещо, което може лесно и естествено да ви помогне, за да детоксикирате тялото си, това определено е увеличаване на приема на вода. Много лекари са на мнение, че правилното потребление на вода може да допринесе за здрава кожа, правилното функциониране на органите, и по-ефективен метаболизъм, дихателната, кръвоносната и храносмилателната система. Но колко трябва да пият всеки ден? Световната здравна организация препоръчва общ дневen прием на вода: 3.7 литра (15) чаши за средния възрастен мъж и 2.7 литра (11) чаши за средния възрастен женски организъм.

2. Английска сол

Банята с английска сол е един от най-лесните лечебни терапии които можем да направим, за да помогнем на естествената система за детоксикация на тялото ни. Заради високото си магнезиево и сулфатно съдържание, които се абсорбират лесно през кожата ни, солта стимулира нашата лимфна система и насърчава повишаването на кислород и притока на кръв към тялото ни, това укрепва имунната ни система и предпазва от болести. Можете да го направите от 2 до 3 пъти седмично.

3. Лимонов сок, джинджифил и морска сол

Един ефективен начин за детоксикация е просто да смесите тези 3 компонента: естествен лимонов сок, джинджифил и морска сол. Тази комбинация увеличава храносмилателната енергия и разгражда токсини.

4. Зелен чай

Опитайте се да замените сутрешното си кафе със зелен чай, който е с високо съдържание на полифеноли и антиоксиданти и е една от най-естествените напитки за борба с болестите, която по същото време помага на черния дроб и храносмилателната система и точно като кафе, предлага лек тласък на кофеин, който може да ви помогне да получите пълен с енергия ден.

5. Суперхрани

Не забравяйте да добавите суперхрани в ежедневната си диета. Опитайте вкусна и питателна група храни, които са богати на Омега 3 мастни киселини като сьомга, риба тон, авокадо, орехи, бадеми, зехтин, ленено семе. Можете също така да се обърнете към плодове и някои други екстри като боровинки, чесън, семена от чиа, какао на прах и ябълки, които имат детоксикиращи свойства.

Източник и снимка: latintimes.com