Запечени ядки

Вземете чаша сурови ядки (например бадеми) и ги сотирайте в тиган на средна температура за 5 до 6 минути. След това намалете огъня до нисък и добавете една супена лъжица захар, една супена лъжица мед и щипка канела или чили на прах в тигана. Когато захарта се стопи, разбъркайте ядките докато захарта започне да се кристализира около тях.
1

Черен шоколад

Шокохолиците се съгласяват: това сладко и солено удоволствие ще задоволи всеки жаден за шоколад. Разтопете две супени лъжици полусладки парченца шоколад и след това ги поставете върху восъчна хартия. Накълцайте три шам фъстъка и ги поръсете отгоре върху разтопения шоколад заедно с няколко кристалчета едра сол. След това оставате в хладилника за няколко минути, докато се втвърди.
2

Шишчета със сирена и плодове

Две-три сантиметрови кубчета фета ще задоволят вашето желание за нещо солено и това ще ви струва само 90 калории. Добавете грозде или диня и се насладете на вкуса. Експериментирайте с любимите си плодове и сирена.
3

Варени яйца с гуакамоле

Тази богата, кремообразна закуска е заредена с протеини и добри мазнини, за да ви пази заситени. Започнете с твърдо сварени две яйца. Обелете яйцата и отделете жълтъците (можете да ги използвате с друга цел в кухнята) и напълнете издълбаните яйчни белтъци с четвърт чаша гуакамоле за закуска.
4

Препечен нахут

Тази завладяваща закуска е идеална, когато сте жадни за чипс; вие ще получите солен вкус без всички мазнини и консерванти. А най-удовлетворяващото е, че чаша ароматно препечен нахут ще ви ‘струва’’ само 127 калории.
5

Парфе от кисело мляко

Порция от 170 грама без мазнини (0 процента) кисело мляко е средно около 100 калории. Разбъркайте го с няколко лъжици малини и една чаена лъжичка малки парченца шоколад отгоре. Не сте жадни за шоколад и горски плодове? Опитайте една чаена лъжичка мед, нарязан шамфъстък и щипка канела вместо това.
6

Източник и снимки : thedailymeal.com