September 2015

bean-sprouts-assorted_1437924117

Чудото на кълновете

Балансираният прием на минерали е от изключително значение за здравословното ни състояние. Храната би трябвало да е основният източник на тези нутриенти.

За съжаление съвременният начин на хранене не осигурява достатъчно микро и макро елементи за хармоничното функциониране на човешкия организъм. Това е причината много хора да посягат към добавки.

Приемането им обаче може да доведе както до предозиране, така и до непълноценно усвояване. Така че разнообразната и свежа храна е най-сигурният начин да си набавим необходимите елементи. Кълновете са съкровищница както на витамини, така и на минерали и то в лесно усвоима форма. Read More

Vankahvalti

10 неща, които нутриционистите хапват за закуска

Закуската може да бъде най-важното хранене за деня, но също така е най-голямото предизвикателство. Подготовка за работа е надпревара с времето за повечето от нас, независимо дали сте се успали, тренировката ви продължава по-дълго или сте прекарали твърде дълго под душа, закуска обикновено е последното нещо, за което си мислите. Ето защо ние попитахме седем диетолози, двама лекари и един треньор за здравословните неща, които те приготвят в оживените сутрини. Откраднете си трикове и започнете да закусвате здравословно по-често. Read More

1_1441269177

Кое сирене с какво вино се пие

Ако имате гости, но нямате време да се развихрите в кухнята, винаги ще се представите добре, поднасяйки им чаша вино и подходящо сирене към нея.

Няма да сгрешим, ако кажем, че сиренето и виното са създадени един за друг, но си има тънкости в съчетаването на тези два продукта.

Ето кое сирене с какво вино се пие: Read More