Отдавна е доказано, че водата прави чудеса с тялото. Питейната вода в щедри количества дневно е от съществено значение за поддържането на функциите на организма. Нещо повече, водата също помага за премахване на вредни елементи, които човек може да погълне от храната, която яде.

Днес, когато повечето храни съдържат химикали и консерванти, пиенето на чиста вода е по-важно от всякога. Водата идва в много разновидности – пречистена, дестилирана, филтрирана и има много дебати относно това, кой е най-добрият вид за пиене. За сега, филтрираната чешмяна вода все още е един най-добрите решения.

Ето някои от предимствата на филтрираната вода:

Чиста, богата на минерали вода

Водните филтри могат да бъдат оборудвани с еднократно или многократно филтрираща система, която избирателно премахва примеси и замърсители от чешмяната вода, без източване на естествени минерали. Природни минерали са полезни за организма, когато се приемат в малки количества и са от съществено значение за поддържане на рН баланс на водата. Филтрацията дава най-чистия, най-естествения вид на водата.

По-добро качество на водата

Бактериално замърсяване е основната причина, поради която понякога чешмяната вода има лош мирис и вкус. Филтрация може да се отсее бактериите, да премахне лошата миризма, и да даде по-добър вкус на водата. Добрият вкус насърчава увеличаването на дневния прием на вода и подобрява качеството на ястията, когато се използва в готвенето.

Подобряване на здравето

Чистата, филтрирана вода няма да добавя към вредните примеси, които се усвояват в тялото. Вместо това, тя ще служи като средство, което премахва тези примеси, тъй като те влизат в тялото. Чиста вода насърчава по-доброто здраве от вътре. Не само, че здравото тяло е по-устойчиво на заболявания, но то също има и естествен привлекателен вид.

Премахване на вредни вещества

Добавянето на хлор в чешмяната вода се предполага, че е за целите на дезинфекцията. Въпреки това, проучванията показват, че постоянно и дългосрочно излагане на хлор има неблагоприятни последици за здравето. Наличието на тежки метали в нефилтрирана вода, като олово и арсен, също създава сериозни рискове за здравето.

Има специализирани филтри за вода, които са в състояние да елиминират хлор и тежки метали в чешмяната вода. Инсталирането им не само ще осигури една чиста вода, тя също така ще намали риска отневрологични заболявания или рак, които са в следствие на излагането на тези вредни елементи.

Удобство

Инсталиране на система за филтриране на вода в дома дава удобството на лесен достъп до чиста вода. Неудобството при поръчване или носенето на огромни туби бутилирана вода е напълно елиминирано, защото чиста вода, вече ще се предлага на практика направо от чешмата.

За да стимулира здравето на семейството по-нататък, система за филтриране на вода може да се инсталира в основната водоснабдяването на домакинството. По този начин, чиста вода, ще бъде на разположение от всеки кран в къщата, която не само ще бъде добра за пиене, но и за къпане също.

Рентабилност

Ползите от филтриращите водни системи могат и ще засенчат първоначалните разходи по поставянето им. Инсталиране на система за филтриране на вода може да бъде малко по-скъпо, но цената е значително по-малка в сравнение с купуването на бутилирана вода. На българския пазар се продават и изключително удобни кани с филтри, като те могат да бъдат поръчани и от чужди сайтове, на много достъпни цени.

Източник: http://blogs.naturalnews.com / biopogled.com